Hejaban sult krumpli

Az egyik legkedveltebb koretunk a hejaban sult krumpli, amit annyira egyszeru elkesziteni, hogy gondolkodtam tegyem-e fel a blogra vagy sem? Aztan megis ugy dontottem itt a helye, hiszen amilyen szimpla , annyira finom es nem utolsosorban nagyon szep is. 

Hozzavalok : 8 kozepes meretu burgonya
so, bors ,olivaolaj.

 Elkeszitese : A burgonyakat jol megmossuk egy talba tesszuk. Raontunk 1 ek olivaolajat , durva sot izles szerint es durvara orolt fekete borsot, jol osszekeverjuk, majd sutopapirral belelt tepsibe vagy tuzallo talba  tesszuk. A sutot 180c -ra allitjuk legkeveressel ( ez azt jelenti, hogy 200 c van a sutoben)
  A tepsit egy alufoliaval letakarjuk es a sutobe helyezzuk. Kb 20 perc mulva kivesszuk a sutobol, levesszuk rola az alufoliat  ujbol megkenjuk egy olivaolajos  ecsettel minden oldalat , majd visszahelyezzuk a sutobe, de ezuttal 200c-ra allitjuk a sutot legkeveressel ( 200c legkeveressel az 220c jelent) Neha kivesszuk es megforgatjuk. Aranyszinure sutjuk, es fuszeres vajjal kinaljuk. Mint koret husok melle, vagy egyedulallo etel is megallja a helyet. Jo etvagyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések