Lahmacun (torok pizza)

Mar reg foglalkoztat a lahmacun elkeszitese. Izraelben is letezik ez a fajta etel, csak mas izesitessel, a torok valtozat azert tetszett mert sok zoldseg is van benne ami nagyon finomma teszi. 
   Tegnap mar ugy ereztem nem halasztom tovabb, hiszen semmi sem lehet jobb mint 40c-ban torok pizzat sutni :)


A recept  a kovetkezo :

Hozzavalok a tesztahoz :

5 pohar liszt (500 gr) 1,5 pohar langyos tej, vagy viz (en tejet hasznaltam)
4-5 evo kanal olaj (nem oliva)
So izles szerint (en 1,5 kk tettem bele)
1 kk cukor
10 gramm szaritott eleszto.

A husos zoldseghez :


 400 dkg marhahus daralva
1 kisebb kaliforniai piros szinu paprika,1/2 zold es 1/2 sarga paprika
2-3 erett paradicsom, 
1 nagyobb lilahagyma
1 kk paradicsompure. 
chilipehely vagy friss chili izles szerint
2 cikk fokhagyma
1 csipet romai komeny, so, bors, egy csokor petrezselyemlevel 1/5 pohar olivaolaj.






A tesztahoz valokat osszegyurjuk, puhabb de nem ragacsos tesztat kell kapjunk. Meleg helyre helyezzuk, duplajara kelesztjuk.

A husos zoldseghez :
 A zoldsegeket nagyob darabokra vagjuk es robotgepben pepesre daraljuk, ha nem visiz a gep keves olajat ontunk hozza. Miutan megdaraltuk a zoldsegeket, hozzaadjuk a hushoz es jol osszekeverjuk, ekkor tesszuk hozza a sot, borsot, romai komenyt  es az olajat.

Elkeszitese :


A megkelt tesztat 10 egyforma adagra osztjuk. Atgyurjuk , gombolyitjuk, majd ujra kelesztjuk kb 15 percet.  Egesz vekonyra nyujtjuk, majd a zoldseges-husos masszaval  jo vastagon bekenjuk, ugy hogy a szelen is legyen a  toltelekbol. 200c-on keszre sutjuk, kb 12 perc. Lehet pizzasuto talcan sutni, vagy tepsiben , sutopapiron, ki hogy szereti.  Csipos olivaolajjal megcsorgatjuk miutan kivesszuka  sutobol. Tahini szezammag
szosszal leontve ,friss vegyes salataval  mennyei vacsora.
Jo etvagyat! 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések