Lahmacun (torok pizza)
Mar reg foglalkoztat a lahmacun elkeszitese. Izraelben is letezik ez a fajta etel, csak mas izesitessel, a torok valtozat azert tetszett mert sok zoldseg is van benne ami nagyon finomma teszi.
Tegnap mar ugy ereztem nem halasztom tovabb, hiszen semmi sem lehet jobb mint 40c-ban torok pizzat sutni :)
A recept a kovetkezo :
Hozzavalok a tesztahoz :
5 pohar liszt (500 gr) 1,5 pohar langyos tej, vagy viz (en tejet hasznaltam)
4-5 evo kanal olaj (nem oliva)
So izles szerint (en 1,5 kk tettem bele)
1 kk cukor
10 gramm szaritott eleszto.
A husos zoldseghez :
400 dkg marhahus daralva
1 kisebb kaliforniai piros szinu paprika,1/2 zold es 1/2 sarga paprika
2-3 erett paradicsom,
1 nagyobb lilahagyma
1 kk paradicsompure.
chilipehely vagy friss chili izles szerint
2 cikk fokhagyma
1 csipet romai komeny, so, bors, egy csokor petrezselyemlevel 1/5 pohar olivaolaj.
A tesztahoz valokat osszegyurjuk, puhabb de nem ragacsos tesztat kell kapjunk. Meleg helyre helyezzuk, duplajara kelesztjuk.
A husos zoldseghez :
A zoldsegeket nagyob darabokra vagjuk es robotgepben pepesre daraljuk, ha nem visiz a gep keves olajat ontunk hozza. Miutan megdaraltuk a zoldsegeket, hozzaadjuk a hushoz es jol osszekeverjuk, ekkor tesszuk hozza a sot, borsot, romai komenyt es az olajat.
Elkeszitese :
A megkelt tesztat 10 egyforma adagra osztjuk. Atgyurjuk , gombolyitjuk, majd ujra kelesztjuk kb 15 percet. Egesz vekonyra nyujtjuk, majd a zoldseges-husos masszaval jo vastagon bekenjuk, ugy hogy a szelen is legyen a toltelekbol. 200c-on keszre sutjuk, kb 12 perc. Lehet pizzasuto talcan sutni, vagy tepsiben , sutopapiron, ki hogy szereti. Csipos olivaolajjal megcsorgatjuk miutan kivesszuka sutobol. Tahini szezammag
szosszal leontve ,friss vegyes salataval mennyei vacsora.
Jo etvagyat!
Tegnap mar ugy ereztem nem halasztom tovabb, hiszen semmi sem lehet jobb mint 40c-ban torok pizzat sutni :)
A recept a kovetkezo :
Hozzavalok a tesztahoz :
5 pohar liszt (500 gr) 1,5 pohar langyos tej, vagy viz (en tejet hasznaltam)
4-5 evo kanal olaj (nem oliva)
So izles szerint (en 1,5 kk tettem bele)
1 kk cukor
10 gramm szaritott eleszto.
A husos zoldseghez :
400 dkg marhahus daralva
1 kisebb kaliforniai piros szinu paprika,1/2 zold es 1/2 sarga paprika
2-3 erett paradicsom,
1 nagyobb lilahagyma
1 kk paradicsompure.
chilipehely vagy friss chili izles szerint
2 cikk fokhagyma
1 csipet romai komeny, so, bors, egy csokor petrezselyemlevel 1/5 pohar olivaolaj.
A tesztahoz valokat osszegyurjuk, puhabb de nem ragacsos tesztat kell kapjunk. Meleg helyre helyezzuk, duplajara kelesztjuk.
A husos zoldseghez :
A zoldsegeket nagyob darabokra vagjuk es robotgepben pepesre daraljuk, ha nem visiz a gep keves olajat ontunk hozza. Miutan megdaraltuk a zoldsegeket, hozzaadjuk a hushoz es jol osszekeverjuk, ekkor tesszuk hozza a sot, borsot, romai komenyt es az olajat.
Elkeszitese :
A megkelt tesztat 10 egyforma adagra osztjuk. Atgyurjuk , gombolyitjuk, majd ujra kelesztjuk kb 15 percet. Egesz vekonyra nyujtjuk, majd a zoldseges-husos masszaval jo vastagon bekenjuk, ugy hogy a szelen is legyen a toltelekbol. 200c-on keszre sutjuk, kb 12 perc. Lehet pizzasuto talcan sutni, vagy tepsiben , sutopapiron, ki hogy szereti. Csipos olivaolajjal megcsorgatjuk miutan kivesszuka sutobol. Tahini szezammag
Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése