Kozel keleti fasirtok pikans szoszban

Nem szeretem kulonosebben a daralt husbol keszult eteleket. DE ...vannak kivetelek, mint pl a bolognai es a mostanihoz hasonlo is. A sok koriander es petrezelyemlevel, a tobbi fuszerrel egyutt veve, nagyon kulonleges ,finom izkombinacio . Akar magaban is eheto, koret nelkul csak friss kenyerrel, egy egyszeru salataval. 

Hozzavalok a fasirthoz :

1/2 kg daralthus en koverebb marhahust hasznaltam ( soha nem veszek daralt hust csak ugy hogy megveszem a kiszemelt darab hust es elottem ledaraljak)
4 ek zabpehely ( ezuton is koszonom Viktoria Somhegyi baratnomnek az otletet )
1/2 bogre aprora vagott zoldpetrezselyem
1/2 bogre aprora vagott korianderlevel
1 aprora vagott kisebb fej hagyma
2-3 cikk reszelt fokhagyma
1/2 kk romai komeny ( aki nem idegenkedik tole tehet 1 kk, en annyit tettem)
2 tojas
so es bors.
nagyon keves olaj .

A szoszhoz :

1 nagy hagyma finomra vagva
3 paradicsom ,(meghamozva)
1 bogre zoldpetrezselyem
1 bogre koriander
3-4 zellerlevel (amit majd kiveszunk belole)
1 kk romai komeny
3-4 cikk fokhagyma szeletelve
1 nagy kaliforniai paprika piros szinu 
1/2 kk kurkuma
so es frissen orolt bors
1 kk pirospaprika
1 chilipaprika szeletelve. (aki nem szereti a csipos eteleket elhagyhatja)
5-6 ek olivaolaj

Elkeszitese :

A fasirt hozzavaloit jol osszekeverjuk es fel orat pihentetjuk a hutoszekrenyben. Fel ora utan,kozepes meretu fasirtokat formalunk majd mindket oldalat megpiritjuk nagyon keves olajon. Nem kell nagyon sotetre sutni, mert utana ugyis belekerul a szoszba es ott fo meg teljesen. A megpiritott fasitokat felretesszuk.

A szosz keszitese :

A hagymat finomra vagjuk es keves olivaolajon  egy szeles labasban dinszteljuk ( azert van szukseg szeles labasra , mert majd belekerulnek a fasirtok is), 1-2 perc utan hozzaadjuk a szeletelt fokhagymat es a chilipaprikat is. Aztan beletesszuk a kaliforniai paprikat is, amit izles szerint vaghatunk apro kockakra vagy szeletekre, en jobban szeretem aprora vagva. Tovabb dinszteljuk. A paradicsomok aljara X vagunk egy eles kessel, forro vizbe tesszuk , par perc mulva kivesszuk es lehuzzuk a hejat. Lereszeljuk a nagy lyuku reszelon, aki nem akartja reszelni az vagja aprora.  Hozzaadjuk a disztelt paprikahoz es hagymahoz. Aztan kovetkeznek a fuszerek : romai komeny, kurkuma ,pirospaprika, so es bors, osszekeverjuk es aztan beletesszuk a zoldfuszereket is.
  Hozzaadunk1 pohar zolsegalaplevet, vagy huslevet es lefedjuk. kicsi langon fozzuk kb 10 percig. A 10 perc letelte utan beletesszuk a megpiritott fasirtokat a szoszba. Ha kevesnek talaljuk a  szaftjat akkor meg adunk hozza egy ksi huslevet. Lefedjuk es tovabb fozzuk, kb 30 percet kicsi langon. Beallitjuk az izeket es talaljuk. Talalas elott megszorjuk friss petrezselyem es koriander levellel. En mielott levettem a tuzrol csavartam bele, egy nagyon keves citromlevet is kb 1 kk, de ezt mindenki sajat maga dontse el. Bar a leiras kicsit hosszu, az elkeszitese annal egyszerubb. Mujjadara-val talaltam amit megtalaltok a kovetkezo linken. http://matyievakonyhaja.blogspot.co.il/2016/07/mujjadara-madzsadara-libanoni-lencses.html  
Jo etvagyat kivanok!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések