Keresés ebben a blogban

2017. május 2., kedd

Edeskomeny salata zold almaval, mazsolaval

  Ujbol salatat hoztam, edeskomeny, mazsola ,halvanyitozeller es zoldalma kevereke. Kulonleges izvilag.

 Tudom , sokan nem szeretik az edeskomenyt az anizsos ize miatt. Ugy magaban en sem, de egy jo ontettel a fellegekbe lehet repiteni egy salatat. En nem szeretem a tradicionalis cukros, ecetes leben tocsogo zoldsegeket. Nem is keszitek soha olyat.Szeretem, ha a zoldsegek megorzik a formajukat es szeretem hallani, ahogy roppan a fogam alatt.  Ebben  a salataban az alma is es az edeskomeny is recseg ropog, Tokeletes, nekem valo :) Mindennap szivesen megeszem. Nem kell hozza sok minden. Ha edeskomenyt vasarolunk,  figyeljunk arra, hogy minel laposabb legyen. Minel laposab annal finomabb es zsengebb.  Ha a levelek is rajta vannak ne dobjuk el, felhasznaljuk a salataba.



Hozzavalok:

1 db  narancs meretu lapos edeskomeny
1/3 pohar vilagos szinu mazsola (elhagyhato)
1 zold alma (granny smith)
1/2 citrom
2 szal halvanyitozeller (szárzeller )

Ontethez:

1 ek dijoni mustar (ha lehet magos)
so es bors izles szerint
1/2 ek barna cukor (feher is jo)
2 ek almaecet
1 ek olivaolaj
1 kk mez vagy juharszirup.

Elkeszitese :

Az edeskomenyt megtisztitjuk az esetleges kulso fonnyadtabb levelektol. Kette vagjuk, megmossuk majd vekonyra szeleteljuk kb 2mm  vastagsag az idealis. Az almat megmossuk, kettevagjuk, a maghazat eltavolitjuk es felszeleteljuk. Meg lehet hamozni vagy nem, ki-ki izlese es kedve szerint dontson.A halvanyitozellert felszeleteljuk, Meglocsoljuk a zoldsegeket a fel citrom levevel es osszekeverjuk. beleszorjuk a mazsolat is. Ezt azert tesszuk, hogy ne barnuljanak meg.
   Az ontet hozzavaloit egy kis csavaraos uvegbe ontjuk , jol osszerazzuk es a salatara ontjuk.  Hideg helyre tesszuk kb 30 percre. Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése