Marokkoi csicseriborso leves

Ujbol Marokkoba utazunk, tarsatok velem! Eszunk egy csodafinom pikans levest, hus nelkul, sok finom zoldseggel.  Mivel csak 2 ek olivaolaj van benne, hidegen melegen fogyaszthato es akik vigyaznak a vonalakra azok is nyugodtan fogyaszthatjak.


Hozzavalok :

2 ek olivaolaj
1 voroshagyma
2 kozepes meretu repa
2 zellerszal vagy level helyette
2 cikk fokhagyma
1/4 kaliforniai paprika piros, vagy sarga
2 es fel liter zoldsegalaple vagy husleves
1  kicsi doboz  Mutti paradicsom aprora vagva vagy turmixolva
(persze mas marka is tokeletes lesz, en ezt hasznaltam azert irtam)
2 ek suritett paradicsom
1 kicsi doboz csicseriborso
1 kk romai komeny,
1/2 kk reszelt gyomber (vagy ket csipet gyomber por)
1 csipet fahej (elhagyhato de nem erdemes) nem kell felni nem is erezni  a fahej izet de a tobbi fuszerrel egyutt csodas izt ad  a levesnek.
1/2 kk chilipehely vagy aki nem szeretne csiposre kesziteni az tegyen bele edes  fuszerpaprika pelyhet. Ha az sincs akkor rendes edespaprikaport.
so es bors izles szerint.
2 mangoldlevel  csak  a zold resze, durvara vagva, 2 marek spenot level, ha kicsik egeszben ,ha nagyok akkor szettepve . 
1 fel marek korianderlevel
 citromszeletek a talalashoz es 1 ek citromle a levesbe.

Elkeszitese:

A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket  ngyobb darabokra tepjuk  , a mangold levelek zoldjet durvara vagjuk.

Az olajat  megmelegitjuk, beletesszuk a finomra vagott hagymat es a kockara vagott repat.  4-5 perc mulva hozzaadjuk a fokhagymat es a paprikat. Egyutt dinsztelodik meg 1-2 percet, majd hozzaadjuk a zoldsegalaplevet es a tobbi hozzavalot fuszerek paradicsom  csicseriborso stb, kiveve a zold leveleket , a koriandert es a citromot.  Addig fozzuk mig minden zoldegunk kelloen megpuhult.  Beallitjuk az izeket es ha izlesunknek megfeleloen fuszeres, akkor hozzaadjuk a mangold levelet es a spenot levelet .  Egyet kettot kavarunk rajta es levesszuk a tuzrol. Beleszorjuk a koriander levelet. A levesbe 1 ek citromlevet teszunk, vagy tetszes szerint talalasnal  a tanyerba. Jo etvagyat!! Szivesen veszem a visszajelzeseket.

Megjegyzések

  1. Ez csodaszép, el fogom készíteni :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és jól néz ki.

    VálaszTörlés
  3. A lányom főzött párszor marokkói csicseriborsó levest, de elkallódott a receptje. Kipróbálom én is!

    VálaszTörlés
  4. Nos, amint írtam, meg is főztem. Eszméletlenül finom, a fahéjat meg kár lett volna kihagyni. Gyakran fogom készíteni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is, en is beletettem, mert az adja meg azt a bizonyos csavart neki :) De sokan idegenkednek a fahej hasznalatatol az etelekben. Nem is tudjak mit veszitenek :) Koszonom Ildi a visszajelzest :) :*

      Törlés
  5. ez a leves mennyei finöm :--) igaz en mindenböl egy kicsit többet tettem de nagyon nagyon finom

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések